Mega Tehnologie

Blogul mega tehnologiei moderne

Noile boxe Audioengine

Am folosit, pentru o lunga perioada de trimp, difuzoarele originale Audioengine A2 pe calculatorul meu si nu mi-a trecut nici prin gand sa le inlocuiesc, pana de curand. Am avut un sistem audio de calitate superioara din cealaltă parte a camerei. A2-urile erau doar extrem de atragatoare, ca boxe pentru calculator, prin urmare, atunci cand au fost anuntate boxele Audioengine A2 + Wireless, interesul meu a fost pătat. Acestea sunt disponibile in finisaje de culoare rosie, alba sau satinata, lucioase, la pretul de 269 dolari pe pereche (in jur de 1138 de lei la noi). Difuzoarele cu si fără fir A2+ arata exact la fel ca cele pe care le-am avut pana atunci; cu o inaltime de 6 centimetri, avand exact acelasi woofer de 2.5 inch, tweeter de 0.75 inch – si acelasi amplificator stereo intern de 15 wati pe canal. Ecranul frontal gazduieste, de asemenea, un port bas pentru sloturi chiar sub subwoofer.

Optiunile de conectare includ jack-urile analogice RCA stereo, dar si jack-ul de 3.5 mm, si cele micro-USB si stereo RCA, subwoofer. Difuzoarele din stanga si din dreapta se conecteaza una cu cealalta prin cablului difuzorului cu ajutorul speaker-ului de 6.5 metri. Bluetooth-ul dispozitivului este ultima versiune 5.0. A2 + Wireless, nu prezinta un selector de intrari, toate intrarile fiind “live”, astfel incat sa poti reda mai mult de o singura data prin difuzoare. Accesul la butonul de control al volumului sau la butonul de pornire / oprire al panoului din spate este putin bizar, insa atunci cand am accesat Bluetooth, am setat nivelul volumului de la iPhone 8. Am ascultat, de asemenea, prin USB la Macintosh, unde am controlat volumul difuzoarelor de pe ecran. Oricum, indiferent daca boxele erau conectate prin Bluetooth sau USB, sunetul in ambele situatii era cam la fel; dispozitivul A2 + Wireless nu este un dispozitiv de inalta rezolutie din acest punct de vedere. Este limitat la 48kHz / audio pe 16 biți, insa pentru acest tip de difuzor nu cred ca acest lucru este cine stie ce problema.

Mi-am impartit micile sesiuni de testare a performantei boxelor respective intre a asculta din campul apropiat, la aproximativ 3 metri distanta si, de asemenea, la 6 pasi distanta de catre aceste difuzoare. In ambele situatii, trebuie sa recunosc faptul ca abilitatile din punct de vedere al sunetului A2 + Wireless erau, intr-adevar, suficient de bune. Pe masura ce am continuat, am simtit ca au inceput sa sune din ce in ce mai bine, mai plin si mai spatios de la departare, insa inca destul de bun in campul apropiat. In concluzie, aceste difuzoare sunt, cu siguranta, putin mai bune in comparatie cu modelul original, insa nu cu mult. Cu toate acestea, noile boxe Audioengine A2 + Wireless mi-au reaprins admiratia pentru cablul A2 +, care este inca disponibila la pretul de 219 dolari (aproximativ 926 de lei). Oricum – cu fir sau pentru un plus de 50 de dolari (211 de lei) pentru wireless, este o pereche de boxe pentru aplicatii desktop ce poate fi utilizata excelent in camere mici, pe post de difuzor stereo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *