Mega Tehnologie

Blogul mega tehnologiei moderne

Americanii nu mai favorizeaza retelele sociale, potrivit unui sondaj

O majoritate considerabila a popularitiei americane declara ca retelele sociale mai mult impart tara decat s-o uneasca, potrivit ultimului sondaj al NBC News / Wall Street Journal. Astfel, publicul american are viziuni negative asupra unor giganti in domeniul social-media,  precum Facebook si Twitter, majoritatea considerand raspandesc mai degraba falsuri si dezinformare in dauna stirilor, si ca au un continut toxic. Mai mult, sase din 10 americani spun ca nu au incredere in Facebook pentru a le proteja informaČ›iile personale, afirma sondajul. Acesta din urma nu e un rezultat deloc surprinzator, avand in vedere toate acuzatiile ce se invart in jurul celei mai mari retele sociale, in ciuda eforturilor celor de la Facebook de a-si mai recladi imaginea prin tot felul de masuri pentru protectia datelor si confidentialitate. Cam tarziu, atunci cand ai fost tinta unuia dintre cele mai mari scandaluri in domeniul tech din ultima vreme. De asemenea, publicul considera ca tehnologia in general are mai multe beneficii decat dezavantajele asupra economiei, iar opiniile celor care au raspuns la sondaj sunt impartite in privinta unei eventuale decizii a guvernului federal de a desparti acest sector de cele mai mari companii din domeniul tech, precum Apple, Amazon, Google si Facebook.

Cifrele sondajului

“Retelele sociale – si in special cei de la Facebook – au probleme serioase in acest sondaj”, a declarat Micah Roberts, de la compania republicana Public Opinion Strategies, care a realizat acest sondaj impreuna cu publicatia democrata Hart Research Associates. “Daca America ar da o recenzie pe Yelp presei sociale, majoritatea ii va acorda zero stele”, a adaugat Roberts. Potrivit sondajului, 57% dintre americani spun ca sunt de acord cu afirmatia ca site-urile de social media precum Facebook si Twitter au un rol mai mare in a diviza tara, in timp ce doar 35% cred ca acestea depun eforturi pentru a aduce poporul impreuna, iar restul de 8% nu sunt hotarati in privinta acestui subiect. 55% cred ca retelele sociale raspandesc mai mult reclame, clickbait si minciuni, fata de 31% care spun ca depun eforturi pentru a raspandi stiri si informatii, in timp ce restul 14% nu au stiut sa raspunda acestei intrebari (avand in vedere faptul ca retelele sociale raspandesc si stiri si informatii, insa doar dintre acelea sponzorizate intr-o oarecare masura).

61% considera ca retelele sociale raspandesc mai mult atacuri si zvonurile nedrepte fata de personalitatile publice si corporații, in comparatie cu 32%, care spun ca retelele sociale au rolul de a aduce personalitatiile publice si corporatiile intr-o situatie in care trebuie sa raspunda pentru greselile lor. Adevarul e ca in aceasta situatie, este vorba despre ambele lucruri in egala masura, pentru ca zvonurile care circula despre personalitatile publice pot fi si adevarate si false. Fiecare dintre aceste personalitati ar trebui sa beneficieze de o oarecare prezumptie de nevinovatie.

Concluzia

Retelele sociale au inceput sa sufere in fata publicului american din mai multe puncte de vedere, iar acest lucru nu este decat un rezultat al incapacitatii lor de a-si modera utilizatorii care se bucura prea mult de aparentele pe care le pot forma intr-o astfel de comunitate, dar si a lipsei de reticenta cu care au oferit partenerilor date personale ale utilizatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *