Mega Tehnologie

Blogul mega tehnologiei moderne

Nikon A1000

Poate ca, in ultima vreme, smartphone-urile au evoluat suficient de mult incat sa fi pus la respect mare parte din piata camerelor compacte, insa pana in momentul in care acestea  vor începe sa ofere zoomuri optice de 20x sau 30x cu rezultate credibile, camerele compacte care pot realiza acest lucru vor ramane solide pe piata de dispozitive electronice. Nikon Coolpix A1000 este una dintre cele mai recente camere foto lansate cu aceste caracteristici, prezentand un obiectiv cu zoom optic de 35x ce ofera o gama focala echivalenta cu 24-840mm, sau 35mm in termeni ai unitatii de masura standard. Are un numar considerabil de concurenti, disponibili la preturi mai mici, care se lupta pentru aceeasi audienta, insa are in plus fata de acestea un vizor electronic, un panou touchscreen cu diagonala de inch, capacitatea de a inregistra fotografii brute si videoclipuri la rezolutie 4K. Pe scurt, este o camera dezvoltata special pentru acel tip de fotografi care cauta un aparat foto cu un zoom mai lung.

Specificatii

Senzor: Senzor CMOS de 16 megapixeli cu deschidere f 1/2,3

Lentile: 24-840mm f/3.4-6.9 (35mm)

Video: 4K (pana la 30fps); Full HD (pana la 60 de fps)

Modul Burst: 10fps

Ecranul din spate: DIsplay tocuhscreen cu diagonala de 3 inch si 1036k de puncte

Vizor: Electronic, de 0.5 cm, aproximativ 1.166k puncte

Durata de viață a bateriei: Aproximativ 250 de cadre (clasificare CIPA)

Pret: 478 de dolari americani / 2042 de lei

Caracteristici

Modelul Nikon A1000 prezinta un senzor de iluminare, pe spate de 16 megapixeli, cu deschidere f 1 / 2.3-inch, acesta fiind capabil sa înregistreze atat imagini brute, cat si imagini in format JPEG, prima fiind salvata in format NRW. Este o realizare mai mare in comparatie cu fotografiile oricarui model de smartphone. Aceasta camera iti ofera flexibilitatea de a utiliza imaginile imediat sau de a le procesa mai târziu, in cazul in care ai inclinatia de a face acest lucru.

Obiectivul, care ofera o gama focala de 24-840mm, echivalenta cu 35mm in termeni ai unitatii de masura standard, este de asemenea stabilizata prin intermediul tehnologiei  Nikon’s Reduction Vibration. Aceasta tehnologie este esentiala pentru camerele cu astfel de intervale zoom si, in timp ce Nikon nu precizeaza exact cate opriri ofera acest sistem, vei putea observa cat de bine lucreaza vizorul sau ecranul LCD ale acestei camere in timp ce creezi imaginile. Acest sistem functioneaza impreuna cu sistemul electronic de reducere a vibratiilor atunci cand înregistrează videoclipuri, perechea formand un sistem VR hibrid. Videoclipurile pot fi capturate atat la ​​rezoluții 4K, cat si la rezolutii Full HD, la maxim 30fps si 60fps.

Camera beneficieaza, de asemenea, de conectivitate Wi-Fi si Bluetooth. Acestea iti permit sa te conectezi la camera la un smartphone sau a unei tablete pentru o partajare mai usoara a imaginilor prin intermediul aplicatiei SnapBridge. Acest lucru iti permite, de asemenea, sa inregistrezi informatii in legatura cu locatia, in locul unui sistem GPS incorporat direct in camera.

Modelele de focalizare pe modelul Nikon A1000 este relativ cuprinzator, cu prioritatea fetei cu optiune de urmarire a tintei si cu obiectivele de identificare AF, dar si cu optiuni manuale care iti permit sa pozitionezi punctul de focalizare exact acolo unde doresti. Atat timp cat acest punct de focalizare se afla in partea centrala a cadrului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *