Mega Tehnologie

Blogul mega tehnologiei moderne

Motorola One Vision

Astazi, se pare ca cei de la Motorola au lansat un nou dispozitiv pentru gama sa de telefoane Motorola One. Un model mid-range ce va fi disponibil pe piata de telefoane mobile din Europa si, implicit, si pe cea din Romania. Cu toate acestea, noua One Vision se abate de la familia smartphone-urilor actuale ale Motorola intr-o asemenea masura incat merita evidentiata.

Specificatii

Dimensiuni: 160.1 x 71.2 x 8.7 mm

Greutate: 180 g

Ecran: Display LTPS IPS LCD cu diagonala de 6.3 inch, rezolutia de 1.080 x 2.520 de pixeli, raport de aspect 21:9

Procesor: Exynos 9609, octa-core 2.2 GHz

Memorie RAM: 4 GB

Spatiu de stocare: 128 GB 

Baterie: 3.500mAh

Camere foto: senzor principal de 48 MP, cu deschidere f/1.7; senzor depth de 5MP cu deschidere f/2.2  

Camera frontala: 25 MP, cu deschidere f/2.0 

Porturi: USB-C, jack audio de 3.5 mm

WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g/n (LX2/LX3) or a/b/g/n/ac (LX1/LX2J)

Senzori: de amprenta, recunoastere faciala, accelerometru, giroscop, proximitate, busola

Sistem de operare: Android 9 Pie

Culori: Bronze gradient, Sapphire gradient

Caracteristici

Motorola One Vision se remarca prin faptul ca ofera, la un pret de model mid-range, specificatii care se regasesc mai des la modelele flagship. Ecranul sau LCD, cu diagonala de 6.3 inch, are un raport de aspect de 21:9, care este perfect pentru a viziona filme, tendinta la care Sony s-a alaturat mai recent recent. Motorola apeleaza la un display  CinemaVision. Nu este cel mai ascutit panou din lume (cu o rezolutie de 1080 x 2520 de pixeli), mai ales la aceasta dimensiune, insa acesta nu este in niciun caz un telefon de tip “flagship-tier”. Celalalt lucru care se poate observa instantaneu pe front este acea decupare circulara pentru aparatul de fotografiat auto. Anterior telefoanele Motorola One au avut un  notch foarte asemanator celui de pe iPhone, deci este o schimbare la 360 de grade.

Al doilea factor este faptul ca modelul are o camera foto cu senzorul principal de 48 de megapixeli. Modele cu astfel de camera foto devin din ce in ce mai comune in peisajul de pe piata telefoanelor mobile, insa nici un astfel de telefon nu este un smartphone mid-range. Ceea ce este o initiativa extrem de buna, prin faptul ca se aduc elemente de performanta grafica, precum senzorul de 48 de megapixeli pe camera din spate, alaturi de un senzor depth de 5 megapixeli, si o camera frontala de 25 MP, cu deschidere f/2.0.

Cu toate acestea, un usor dezavantaj este faptul ca, in locul unui procesor de la Qualcomm, Motorola One Vision este alimentat de un procesor de la Samsung, Exynos 9609. Si nu, nu este nici pe de o parte unul dintre cele mai noi procesoare dezvoltate de compania sud-coreeana. Ai o memorie interna de 4 GB RAM si un spatiu de stocare de 128 GB, acesta putand fi extins printr-un card microSD pana la 512 GB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *