Mega Tehnologie

Blogul mega tehnologiei moderne

Samsung se asteapta ca profitul sau in al doilea trimestru sa scada pana la 56%

Cei de la Samsung se asteapta la o cadere brusca a profitului companiei in al doilea trimestru, pe fondul incertitudinii pe piata globala de smartphone-uri ca urmare a tensiunilor permanente legate de razboiul comercial dintre SUA si China. Reprezentantii companiei din Coreea de Sud au declarat, joi, ca se asteapta sa inregistreze un profit pentru a doua perioada de trei luni a anului, care s-a incheiat la 30 iunie, un castig de 6.5 trilioane de woni coreeni (5.6 miliarde de dolari americani), cu 56% mai putin fata de perioada anterioara. De asemenea, este de asteptat ca producatorul sud-coreean sa inregistreze venituri de 56 trilioane de woni (47 de miliarde de dolari), un declin de aproape 10% in comparatie cu cifrele companiei din urma cu un an. Samsung a declarat ca a beneficiat de un profit serios o intr-un singur domeniu, cel legat de afacerea cu ecrane, insa compania nu a oferit detalii elaborate in aceasta privinta. Orientarea cu privire la castigurile salariale, publicata joi inainte de castigurile totale de la sfarsitul acestei luni, nu au oferit rezultate divizuale specifice.

Samsung pare sa sufere de pe urma razboiului comercial al presedintelui american Donald Trump cu China. Guvernul de la Beijing a spus în luna mai că va impune un tarif de 25% pentru bunurile din SUA ca o raspuns la adresa planului lui Trump de a majora tarifele pentru marfurile importate din China. Si probabil, si ca raspuns pentru adaugarea unor companii chinezesti de tech, in special a Huawei, pe lista neagra a companiilor cu care nu au permise colaborarea cu corporatiile americane. Un studiu, lansat luna trecuta de catre Asociatia pentru Tehnologia Consumatorilor, a subliniat modul in care preturile telefoanelor, laptopurilor, tabletelor, consolelor de jocuri video si gamelor de jucarii din China ar putea creste semnificativ ca urmare a potentialelor tarife. Prețul telefoanelor importate din China, de exemplu, ar creste cu pana la 22%, in timp ce preturile globale ale telefoanelor din Statele Unite ar creste cu pana la 14%.

Samsung a fost afectata si de o decadere continua a pietei de smartphone-uri. Este din ce in ce mai greu pentru producatorii de telefoane mobile sa aduca concepte noi pentru dispozitivele lor. Sau sa le diferentieze unul de celalalt. Preturile pentru cele mai recente si cele mai bune telefoane au crescut de fapt, in același timp transportatorii americani au scapat de subventii. Toate acestea au iinsemnat faptul ca utilizatorii se asteapta la mai mult pentru un upgrade decat mai multi megapixeli pe camera, o durata de viata mai buna a telefonului si o performanta mai mare. La urma urmei, sunt lucruri care trebuie imbunatatite. 

De mentionat ar fii si faptul ca trimestrul ar fi trebuit sa includa venituri din vanzarile Galaxy Fold, primul telefon pliabil major care a fost la un punct de a aparea pe piata. Insa defectele de design, care au dus la distrugerea ecranului atunci cand au fost oferite modele publicatiilor tech pentru recenzii, au cauzat scoaterea de pe piata si amanarea telefonului de mai mult de doua luni de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *