Mega Tehnologie

Blogul mega tehnologiei moderne

Netflix lanseaza abonamente ieftine pentru telefoane mobile

Netflix este cel mai popular serviciu de tv streaming din lume. Este disponibil pe aproape tot globul pamantesc, exceptie facand doar zonele in care exista regime totalitare sau situatii de conflict militar major, precum China, Siria, Coreea de Nord și Crimeea. Se bucura in fiecare an de incasari majore din partea uitilizatorilor pe care-i are in Statele Unite si in tarile occidentale. Unde are mult mai multi utilizatori in comparatie cu cei pe care-i are in Romania. Un lucru de la sine inteles, aici nu multi isi permit sa-si plateasca o amarata de chirie, mai ales cand trebuie sa aduca un BMW in fata parcarii blocului mizer in care stau. In fine. Cu toate ca Netflix are atatea incasari in tarile mai… prospere, compania a incercat sa faca impresie buna pentru a patrunde si pe piata din India. Acolo unde chiar e saracie, la nivele mult mai grave in comparatie cu ce este aici. India, cu metropolele ei aglomerate unde vezi vreun cersetor odata la doua strazi si s-ar putea sa-l confunzi cu un rrom cand el de fapt chiar nu are ce manca. In fine, compania vrea sa patrunda pe aceasta piata. Si in scopul acesta, a lansat un fel de abonament ieftin, pentru telefoane mobile, disponibil numai pentru piata respectiva – un plan pe care l-a dezvaluit saptamana trecuta.

Ca o retea de telecom care ofera abonamente ieftine pentru care ofera nu stiu ce telefoane (Telekom si abonamentul lor de 20 de lei cu Allview inclus <3), Netflic a lansat optiunea de abonament mobil care costa doar 199 de rupii (aproximativ 3 dolari americani, sau 12 lei in banii nostri) pentru a permite unui telefon sau unei tablete sa vizualizeze simultan cate un flux la o definitie standard (adica de 480 de pixeli). Calitatea vizuala nu e cine stie ce mare, insa, la 12 lei pe luna, nu cred ca e cine stie ce investitie. “Membrii nostri din India se uita mai mult la telefoanele mobile decat membrii altor tari din lume – si le place sa descarce emisiunile si filmele”, a spus Ajay Arora, directorul de inovare al produselor Netflix India.

Pai da, India e printre tarile in care mai functioneaza extraordinar pirateria. Doar ce au dat de internet, n-au cum sa vrea sa si plateasca sa se uite la seriale cand le pot descarca. Indienii petrec 30% din timpul lor pe telefon și mai mult de 70% din datele lor pentru divertisment. Impreuna cu noul abonament, serviciul de streaming a investit si in continut realizat de catre indieni, cum ar fi Jocurile Sacre, Chopsticks si Mighty Little Bheem. Unde e loc de filme si seriale de Hollywood, trebuie sa fie si Bollywood. Daca tot e India, indiferent ca te uiti la Netflix. Saptamana trecuta, Netflix a aratat ca baza sa de abonati internationali a crescut cu 2,83 milioane de membri platiti la 91,46 milioane in ultimul trimestru, ceea ce a fost mai putin de 4,7 milioane de noi inregistrări pe care le spera. Totusi, acestia raman optimisti si spera sa mai adauge inca 6,2 milioane de persoane pe plan international la numarul de abonati in trimestrul actual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *