Mega Tehnologie

Blogul mega tehnologiei moderne

Facebook a lansat o aplicatie de meme-uri

E singurul lucru care mai lipsea din portofoliul companiei conduse de Mark Zuckerberg. Adica, sincer, omul are servicii de mesagerie, atat mobila cat si conectata direct la reteaua sociala, platforma propriu-zisa, o retea sociala in care distribui poze si videoclipuri cand si cum vrei. Inseamna un control imens al Facebook asupra internetului, avand la dispozitie unele dintre cele mai populare aplicatii de internet. Si da, exista multa lume care inca nu are nici o idee de faptul ca Whatsapp si Instagram se afla in posesia Facebook. Motiv pentru care compania americana vrea sa accentueze acest lucru, ajungand pana la a le si edita numele doar cu acest scop. Prin a le edita numele, ma refer a accentua ca aceste servicii sunt “Made by Facebook”. Un nou fel de a spune “Made in China”, cred ca o sa devina un meme mai mare decat aceasta noua aplicatie atunci cand va aparea noua modificare. Desigur, dupa ce utilizatorii o sa-si revina din socul de a afla ca cele doua servicii sunt ale Facebook de ani de zile si ei pana in ziua de azi nu au avut nici o idee. 

Dar sa revenim la subiectul principal al acestui articol. Fara prea mare tam-tam pe aceasta tema, cei de la Facebook au lansat recent aplicatia Whale, care-si propune sa fie o aplicatie pentru cei pasionati de a face meme-uri. In speranta ca atat aceste meme-uri, cat si apliactia, vor deveni virale. Sansa pentru ca aceste lucruri sa se intample este una cat se poate de mica, pana acum, dar vom trai si vom vedea exact ce se va intampla. Dupa cum spuneam, nu ajunge faptul ca Facebook deja detine majoritatea serviciilor pe care le utilizezi zilnic (ori de nevoie, ori de placere si/sau dependenta de social media) Acum, compania americana incearca sa-si extinda dominatia asupra internetului prin lansarea unui program care nu reprezintă o retea sociala, ci mai degraba o aplicatie interactiva, creativa, pe care ar putea foarte bine s-o foloseasca toti cei care vor sa creeze continut mai mult sau mai putin amuzant pe internet. 

Aplicatia cu nume de balena a fost lansata recent de catre cei de la divizia NPE din cadrul companiei. Aceasta divizie NPE este un grup de dezvoltatori specializati pe proiecte mai simple si mai deosebite in comparatie cu multitudinea de retele sociale si servicii de mesagerie pe care Facebook o are la dispozitie. Internetul este, mai mult sau mai putin, guvernat de meme-uri, multe dintre ele mai mult sau mai putin reusite. Iar Facebook merge pe principiul ca, decat sa le imprumuti de la altcineva, ti crea singur. Ca nu sunt multi cei care creeaza meme-uri pentru ca nu au instrumentele necesare “mura in gura”. Acum Facebook le ofera in asa maniera incat sa devina un lucru mult mai simplu. Evident ca o sa fie o gramada de utilizatori care vor folosi aceasta aplicatie, desi nu cred ca va deveni la fel de populara ca FaceApp, de exemplu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *