Mega Tehnologie

Blogul mega tehnologiei moderne

WhatsApp te scapa de mesajele jenante

Nu este nici un secret gaptul ca WhatsApp, in ciuda popularitatii sale, se afla cu mult in urma altor servicii de mesagerie de pe piata de aplicatii. Se pare insa ca serviciul detinut de Facebook depune eforturi in ceea ce priveste a reduce diferenta, iar acest efort este unul cat se poate de notabil. E un lucru cunoscut faptul ca optiunea de-a sterge automat mesajele a devenit o componenta importanta atunci cand vine vorba de serviciile de mesagerie, cum e si Whatsapp. Adica mesaje care se autodistrug dupa ce sunt citite. Si acum cei de la Facebook s-au gandit sa implementeze si in acest serviciu o astfel de optiune. Actualizarea va fi disponibila in cel mai scurt timp posibil. Pe ultima suta de metri, WhatsApp ar fi schimbat optiunea din „Disappearing Messages (adica mesaje care dispar)” in „Delete Messages (adica mesaje care sunt sterse)”. E vorba despre o diferenta de interpretare; atunci cand iti dispar mesajele, ti se da de inteles faptul ca ar ramane stocate in baza de date, ceea ce nu ar fi pe placul utilizatorilor. In schimb, atunci cand ti se sterg mesajele, inseamna ca se sterg permanent si ca nu vor mai aparea nicaieri. 

Deocamdata, aceasta functie este doar in versiune beta, pentru Android. Se afla in perioada finala de testare si, probabil, pana la finalul anului va fi disponibila pentru utilizatorii fiecarei platforme. Dupa cum spuneam, miza pe mesaje care se autodistrug este faptul ca utilizatorii vor beneficia de un grad de intimitate mult mai mare in comparatie cu alte servicii de mesagerie in mediul online. Potrivit  informațiilor din versiunea beta, optiunea va fi disponibila doar in grupuri intr-o prima faza, dupa care urmeaza sa fie disponibila si pentru conversatii private. Administratorii unui grup urmeaza sa poata seta optiunea ca aceasta sa poata fi folosita. Timpii de expirare ar fi: o ora, o zi, o saptamana, o luna sau un an, iar acest interval urmeaza sa fie reglat de catre administratorii de grup, evident. 

Spre deosebire de alte servicii de mesagerie, insa, Whatsapp va lasa utilizatorii sa aleaga ei in ce masura vor sau nu sa foloseasca aceasta functie, dar si intervalele de timp la care mesajele vor disparea din anumite conversatii in cazul in care utilizatorii vor dori activarea acesteia (majoritatea isi vor dori asemenea lucru, evident). Era un pas important de urmat pentru Whatsapp, astfel incat este cunoscut drept un serviciu de mesagerie care ar fi criptat. Si se stie despre toate servicile criptate ca au o semenea functie care sa protejeze utilizatorii de monitorizare din partea celor care pun la dispozitie acest gen de servicii. Iar acum are si Whatsapp o astfel de optiune. Odata activata optiunea, utilizatorii aleg daca o folosesc sau nu si, in funcție de timpul ales, dispar si mesajele din WhatsApp.

Dupa cum spuneam, acum cei de la Facebook recupereaza putin in fața aplicatiilor ca Snapchat sau Telegram care deja au opțiuni similare. Ca sa nu mai spun ca recupereaza in fata multor alte servicii de mesagerie criptate care au mult mai putina popularitate, insa prezinta aceste functii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *