Mega Tehnologie

Blogul mega tehnologiei moderne

Romania ar urma sa primeasca finantare uriasa pentru lupta impotriva schimbarilor climatice

Uniunea Europeana s-a decis sa ia masuri mai radicale in ceea ce priveste schimbarile climatice. Asta in urma unui lobby din partea miscarii tinerilor care militeaza pentru masuri mai radicale in aceasta privinta. Acesti tineri pareau, la un momentdat, singurii care realizau exact ce inseamna aceste schimbari climatice pentru soarta omenirii. Ceea ce e jalnic, avand in vedere faptul ca miscarea climatica a acestora este atat de plina de propaganda de stanga incat nu stii in ce masura actioneaza conform propriilor idei sau nu. Doar ca semnele ca s-ar agrava aceasta situatie sunt prezente in continuare. In cele mai bune cazuri, au fost fenomene meteorologice inexplicabile precum faptul ca in Moscova s-a inregistrat cea mai calda luna decembrie din ultimul secol, iar in desertul Sahara a nins recent. In mod normal, asta ar fi un lucru ingrijorator, si este, insa spun in cele mai bune cazuri pentru ca exista si incendii precum cel al Padurii Amazoniene (s-a dus si 20% din oxigenul respirabil al planetei) anul trecut, si cel din Australia anul acesta. Deci, semnalele sunt destul de grave, si expertii avertizeaza ca s-ar putea ajunge la mai rau de atat. Se prevad 250.000 de decese, de la fenomene precum malnutritia, malaria, diareea si stresul termic.

In aceste conditii, Europa s-a decis sa actioneze inaintea Rusiei, Statelor Unite si celorlalte tari din Asia sau America de Nord, care s-au aratat mai sceptice in aceasta privinta. Astfel, reprezentantii Comisiei Europene au anuntat exact modalitatile prin care Uniunea Europeana va contribui la sustinerea tarilor care au fost afectate de implementarea prevederilor pactului Green Deal. Iar Romania va primi 747 de milioane de euro, sub forma de ajutoare nerambursabile, conform celor de la G4Media. Reprezentantii UE vor acorda tarii noastre aceasta suma cu scopul de a sustine zonele monoindustriale, in special cele carbonifere. Asta pentru ca Uniunea Europeana planuieste trecerea la o economie neutra din punct de vedere climatic, iar aceste ramuri industriale ar fi cele mai afectate de aceasta masura

Interesant este faptul ca Romania se afla printre membrii Uniunii care vor primi cei mai multi bani de la Comisia Europeana in acest scop. Se ridica mari semne de intrebare de ce, mai ales atunci cand afli ca inaintea tarii noastre se mai afla doar Polonia, care va primi doua miliarde de euro, si Germania, careia Uniunea ii va acorda 877 milioane de euro. Deci suntem pe locul 3 in acest top al tarilor ajutate de Comisia Europeana pentru a-si sustine adaptarea economiei la schimbarile climatice. Sunt curios in ce masura se vor duce aceste sume in buzunarele oamenilor politici de la Bucuresti, avand in vedere seriozitatea romanilor atunci cand vine vorba despre un proiect finantat din fonduri europene. E o situatie prin care au mai trecut o gramada de proiecte de infrastructura in tara noastra. Si putem face o lista de la drumuri nationale, autostrazi, aeroporturi si chiar metro-uri (cazul de la Drumul Taberei fiind unul de notorietate). Ramane de vazut, insa, masura exacta in care se vor resimti masurile Comisiei Europene si in tara noastra in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *