Mega Tehnologie

Blogul mega tehnologiei moderne

5 solutii de curatat casa

Coronavirusul a adus panica si agitatie in vietile multor persoane. Nu sti cand esti expus pericolelor de infectare cu acest virus, de aceea trebuie sa avem grija sa ne spalam pe maini cat mai des si sa nu ne atingem fata daca nu aveam mainile curate. Dar chiar daca noi avem mainile curate, virusul poate sa fie pe anumite suprafete unde poate rezista pana la 9 zile. Astfel ca, este foarte important sa ne dezinfectam si casa pentru a fi siguri ca virusul nu se afla la noi acasa. Mai jos vom detalia care sunt cele mai bune metode si solutii folosite pentru curatarea casei noastre.

Printre produsele recomandate de curatare a casei se numara Clorox, Lysol, Microban si peroxid de hidrogen. 

Servetele dezinfectante sunt potrivite pentru a curata obiectele sau suprafetele pe care le folosim cel mai des acasa precum clanta de la usa, manerul de la dulap, chiuveta, usa de la frigider si altele. De aceea este important sa curatam aceste obiecte cel putin de 2 ori pe zi si dupa aceea sa nu stergem cu o carpa uscata pentru a lasa solutia sa omoare germenii. 

Canapelele si covorul nu pot si curate cu servetel de aceea se recomanda dezinfectantul Lysol. Pulverizati pe toate suprafata si lasati sa se usuce. Se poate folosi sparyul si pentru saltele sau blaturile de la mobila. 

Si incaltamintea ta poate aduce in casa numerosi virusi de aceea este recomandat sa folosesti o cana de inalbitor cu apa si sa stergi cu mopul podelele pentru a elimina germenii din casa ta. 

Peroxidul de hidrogen este eficient atat in albirea dintilor, dar si pentru eliminarea virusilor. Puteti sa il folositi pentru chiuveta, toalete, blaturi si lasati sa actioneze timp de 10-15 minute dupa care puteti sa frecati cu o carpa si sa clatiti cu apa zona. Si periuta de dinti poate fi curata cu peroxid de hidrogen. 

Microban 24 se spune ca mentine suprafetele curatate timp de 24 de ore. Solutia se gaseste in mai multe forme precum solutie de curatat baia, produs multifunctional si spray dezinfectant. Este recomandat sa dezinfectezi casa de dimineata cu Microban. 

Masina este de asemenea un obiect care poate purta virusi. De aceea trebuie as dezinfectam cu servetele manerele usilor, volanul, schimbatorul, butoanele masinii, dar sa evitam ecranele tactile sau pielea masinii, pentru care exista servetele speciale. Pentru ecranele tactile putem sa utilizam o carpa microfibra. Pentru scaunele din stofa se poate utiliza solutia Lysol. 

Avand in vedere situatia destul de agravata de catre virusul corona este foarte important sa avem grija de noi si de casa noastra. Trebuie sa ne spalam cat mai des pe maini si este indicat sa dezinfectam frecvent si obiectele pe care le folosim zi de zi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *