Mega Tehnologie

Blogul mega tehnologiei moderne

Dish pierde abonati de telefonie mobila, spune ca reteaua 5G va fi în curand extinsa

Cei de la Dish sustin faptul ca sunt increzatori in ceea ce priveste reteaua lor 5G, care ar urma sa acopere o cincime din SUA pana la jumatatea lunii viitoare, chiar daca a fost lansata chiar in cursul zilei de miercuri si este disponibila intr-un singur oras. Cunoscut mai bine pentru serviciile sale de televiziune prin satelit, Dish a facut prognoza optima vineri in raportul sau privind veniturile din primul trimestru. Predicția a fost una dintre putinele puncte luminoase dintr-un raport de altfel sumbru, care arata cat de puternica este decaderea uneia dintre cele mai tari companii furnizoare de servicii TV din Statele Unite pana la momentul respectiv. Astfel, compania a pierdut 343.000 de abonati de telefonie mobila in trimestrul respectiv, mai mult de dublu fata de 161.000 de abonați care au plecat in aceeasi perioada cu un an mai devreme. Compania a atribuit pierderea de abonati partial inchiderii retelei CDMA. In acest moment, Dish mai are 8.2 milioane de abonati la telefonie mobila. Ceea ce pentru o tara ca Romania cu 18 milioane de locuitori pare mult, insa in Statele Unite sunt in jur de 330 de milioane, deci este un procentaj oarecum mic in raport cu restul populatiei, ca sa nu mai mentionam faptul ca acesta continua sa scada.

Segmentul de televiziune cu plata al operatorului s-a descurcat chiar mai rau decat cel al telefoniei mobile, acesta pierzand in jur de 462.000 de abonati, peste dublul celor 230.000 pierduti in primul trimestru al anului trecut. Dish, care a devenit al patrulea operator de telefonie mobila din tara, ca produs secundar al fuziunii T-Mobile si Sprint din urma cu doi ani, si-a fixat viitorul pe 5G, convinsi de faptul ca pe segmentele de telefonie mobila si televiziune prin cablu nu vor mai ptuea face clienti exact cum au incercat pana in acel moment. Compania furnizeaza in prezent serviciul de mare viteza in Las Vegas si promite sa il lanseze in alte 113 orașe pana la data de 14 iunie. Nu este clar care orase vor primi primul serviciu si vor fi active pana la data limita.

Atunci cand serviciul este activ in zona lor, oamenii se pot inscrie prin Project Genesis, numele programului de acces anticipat al operatorului. Clientii primesc un Motorola Edge Plus — singurul telefon autorizat pentru retea — la un pret promotional de 30 de dolari pe luna. Unii clienti au putut folosi dispozitivele Samsung Galaxy S22 in reteaua 5G a Dish, dar compania nu a permis utilizarea acestor dispozitive. In timpul unui apel pentru a discuta despre castiguri, directorii Dish au refuzat sa detalieze tarifele viitoare sau detaliile serviciilor wireless dincolo de Project Genesis. 

Dish Network a raportat venituri de 433 milioane de dolari in primul trimestru al anului 2022, ceea ce inseamna o scadere cu pana la 31% in raport cu cele 630 milioane de dolari raportate in aceeasi perioada in urma cu un an. Compania a inregistrat un profit de 68 de centi pe acțiune, o cifra mult mai joasa in comparatie cu prognoza analistilor de 75 de centi pe acțiune, potrivit Yahoo Finance. Compania a raportat un castig de 99 de centi pe actiune in același trimestru al anului trecut. Actiunile Dish au scazut cu 19%, la pana la 22,17 de dolari. Este o pozitie sumbra pentru compania rezultata din fuziunea T-Mobile cu Sprint, iar in cazul in care cei de la Dish nu reusesc sa acapareze clientela dornica de o retea 5G mai functionala ca cea pe care celelalte companii le-o pun la dispozitie, acest lucru ar putea insemna chiar faliment, incetul cu incetul, pentru aceasta retea. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *