Musk a incheiat un acord cu Twitter in aprilie pentru a cumpara reteaua de socializare pentru 44 de miliarde de dolari, dar au existat speculatii cu privire la faptul ca miliardarul se va retrage din cursa pentru achizitionarea companiei. Miliardarul a citat mai multe motive pentru care tranzactia este inghetata in momentul de fata, una dintre aceastea ar fi o ingrijorare in ceea ce priveste numarul de boti si de conturi false ce s-ar afla pe platforma de socializare, numar mai mic decat cel din cifrele oficiale ale celor de la Twitter. Desigur, acest lucru ar putea sa nu fie altceva decat o scuza pe care seful de la Tesla si SpaceX sa o fi gasit pentru a renegocia tranzactia in termeni mai favorabili. Astfel incat Musk s-a dat singur de gol, dezvaluit, de asemenea, intr-un dosar in cadrul acestei saptamani, ca intentioneaza sa plateasca 33,5 miliarde de dolari din capitalul propriu pe care s-a angajat in acord. Actionarii Twitter trebuie, inca, sa aprobe aceasta afacere ceea ce inca nu au facut din diferite considerente. De asemenea, compania a negat ca afacerea ar fi suspendata in momentul de fata, cu toate ca grupuri de actionari in cadrul companiei l-au amenintat pe Musk cu intentarea unui proces, mai ales avand in vedere faptul ca este o telenovela ce nu pare a se mai opri. O telenovela care, totusi, daca se opreste cu refuzul lui Musk de a cumpara Twitter pentru orice fel de suma, ar putea insemna inceputul sfarsitului pentru compania care detine cea mai mare retea de socializare din Statele Unite ale Americii.
La începutul lunii mai, The Wall Street Journal a raportat ca SEC analizeaza aceasta problema, dar agentia a refuzat sa confirme ancheta. SEC a refuzat sa comenteze vineri dincolo de ceea ce a fost dezvaluit in documente publice. Scrisoarea trimisa de SEC lui Musk include patru intrebări, inclusiv de ce a facut dezvaluirea cu întârziere. Nedezvaluind public acest lucru, Musk ar fi reușit sa cumpere mai multe actiuni din pachetul companiei intr-un mod in care nu a alertat prea mult actionarii, care oricum trageau deja destul de multe semnale de alarma din cauza prezentei sefului de la Tesla in consiliul de administratie al companiei lor. SEC l-a intrebat, de asemenea, pe Musk de ce a depus un formular destinat investitorilor pasivi, mai degrabă decat un formular destinat investitorilor activi. Lucrul incercat de Musk este unul cat se poate de evident in acest punct: acesta incearca sa scada valoarea companiei Twitter pentru a o putea prelua la un pret cu mult mai mic decat cel pe care l-a oferit initial. Este o tactica ce va taia din influenta companiei, mai ales avand in vedere faptul ca cei de la Twitter deja inregistrasera scaderi din punct de vedere al bugetului pana in momentul de fata. Ca sa nu mai mentionez si de scaderile pretului pe actiuni, un subiect in care nu mai are rost sa intram avand in vedere faptul ca au scazut vertiginos numai din momentul in care Musk a devenit actionar la Twitter.
Publicatiile media din Statele Unite ce au postat aceasta stire pe platformele lor au incercat sa-l contacteze pe Musk, solicitandu-i comentarii in privinta situatiei, insa nu au reusit sa dea de el. Acesta nici nu a postat pe Twitter despre scrisoarea SEC. Cei de la CNET au incercat chiar sa il contacteze prin e-mailul de presa al Tesla, dar compania si-a dizolvat departamentul de relatii cu publicul de acum mai mult timp.