Mega Tehnologie

Blogul mega tehnologiei moderne

Vanzari slabe pentru Google Pixel 3

Google sustine ca a vandut mai putine modele Pixel 3 de la un an la altul din cauza concurentei din ce in ce mai acerbe pe piata de smartphone-uri, insa probabil ca aceasta declaratie sa nu reprezinte principalul motiv pentru vanzarile atat de slabe inregistrate de smartphone-urile companiei americane. Astfel, exista o sansa reala ca decizia companiei de a acorda celor de la Verizon rolul de a fi distribuitorul exclusiv al telefoanelor companiei sa reeprezinte, de fapt, motivul real pentru care vanzarile Pixel 3 au fost atat de scazute anul trecut. Urmeaza a fii lansate si modelele Pixel 3a si Pixel 3a Lite, iar daca Google are de gand sa repete acelasi greseala, ar putea foarte bine sa renunte la a mai dezvolta propriile sale telefoane mobile. Luni, Ruth Porat, directorul executiv al Alphabet, compania-mama a celor de la Google, a sustinut ca scaderea vanzarilor Pixel ca datoreaza, in mare parte, “activitatii promotionale grele din intreaga industrie” si a “presiunilor recente pe piata smartphone-urilor premium”. In ciuda faptului ca modelele sunt disponibile la preturi mult mai scazute in urma reducerilor  abundente, oamenii nu se inghesuie sa cumpere telefoane Pixel, in ciuda performantelor de top ale camerei foto si a recomandarilor mai multor publicatii, printre care Techradar si CNET.

Motivele acestei scaderi

Sunt o multime de motive pentru care se intampla acest lucru. In primul rand, vremurile sunt dificil pentru marile companii pe piata de smartphone-uri, care a inceput sa incetineasca. Modelele flagship ofera din ce in ce mai multe specificatii la preturi din ce in ce mai piperate, iar utilizatorii cauta sa-si pastreze modelele din ce in ce mai mult, astfel incat a scazut numarul de utilizatori care-si cumpara fiecare model nou al unei companii.

Apple tocmai a anuntat ca a vandut mult mai putine dispozitive iPhone decat a facut-o cu un an in urma. Companii noi intra pe piata cu modele disponibile la preturi mai accesibile, precum OnePlus 6T de la T-Mobile, iar utilizatorii ar putea sa-si tina respiratia cu gandul la cum vor iesi telefoanele pliabile si retelele 5G in 2019. (nu prea promitator, pana acum).

Dar, in special pentru telefoanele Pixel, suportul exclusiv al celor de la Verizon ar putea fi exact motivul pentru care acest model nu a inregistrat vanzari atat de mari precum modelele celorlalte companii. Verizon este cel mai mare operator de transport din Statele Unite si ofera acestui smartphone avantajul publicitatii in fata cumparatoriilor din magazinele companiei sau site-ul operatorului de transport. Cu toate acestea, modelul este afectat de o puternica perceptie gresita ca Verizon ar fi vanzatorul exclusiv al acestui smartphone. De fapt, Pixel 3 este disponibil si prin intermediul magazinului online Google, pentru a fi utilizat cu orice operator de transport din SUA, precum si pe reteaua Fi Hybrid a companiei.

Cu toate acestea, expunerea Pixel 3 este suficient de limitata, in ciuda faptului ca ai putea crede cu siguranta ca Google ar avea mai multa influenta in comparatie cu Apple si Samsung in a-si distribui telefoanele pentru orice furnizor pe care il alege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *